BETONLOOK BLOG

Home
Betonlook salontafel blok

Salontafel blok in betonlook

Salontafel blokZoek jij een salontafel met karakter? Wat dacht je van een betonlook salontafel blok. Dit sterke en ruige materiaal geeft jouw woning een echte industriële uitstraling. Bovendien zijn meubels van betonlook die vervaardigd zijn met meerdere lagen beton ciré betaalbaar en robuust. Lees meer over deze trend, die al jaren spraakmakend meubilair oplevert.


Waarom zou je een betonlook salontafel blok kopen?

Een salontafel van beton is niet voor mensen bedoeld die hun huishouden het liefst vullen met zachte, wollige stofjes in alle kleuren van de regenboog. Betonnen meubels passen juist wél heel goed in woningen en panden met een industriële, oorspronkelijke vormgeving waar materiaalkeuze belangrijk is. Beton is stoer, zwaar, tijdloos. Het is de basis van onze stedelijke vooruitgang, van wolkenkrabbers en van snelwegen. Met een salontafel van dit materiaal laat je zien dat snelheid en kracht belangrijk voor jou of je bedrijf zijn. En dat je geen behoefte hebt aan pretentieuze meubeltjes met nep houten look of overdreven ornamentjes. Beton staat letterlijk als een huis – net als jij.


Welke twee soorten meubels van betonlook zijn er?

We onderscheiden twee soorten industriële meubels van beton(look). De eerste categorie zijn gemaakt van puur, massief beton. Uiteraard zijn ze zwaar – maar ook bijna onverwoestbaar, en ontzettend authentiek. De andere soort meubels zijn de betonlook meubels. Die zijn overdekt met een laag stevig beton ciré, maar gevuld met een ander, lichter materiaal. Betonlook meubels zijn een uitstekende keuze als je wilt dat je meubilair goed verplaatsbaar is.


Wat voor materiaal is beton ciré precies?

Allebei deze soorten industriële meubels hebben beton ciré als belangrijkste bouwmateriaal. Deze revolutionaire betonsoort kan gemakkelijk gegoten en gevormd worden, en is leverbaar in veel verschillende kleuren en afwerkingen. Meubels van beton ciré worden heel netjes en egaal afgewerkt, en zijn dus niet grof of poreus. Het heeft alle gunstige eigenschappen die je van beton verwacht: heel slijtvast, degelijk, sterk en aantrekkelijk.

Betonlook salontafel blok
Wat voor soorten salontafel blok van beton kan ik kopen?

Een salontafel blok van beton is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn vierkanten tafels van beton met houten poten, rechthoekige tafels die volledig van beton zijn, en ronde tafels van beton met een houten bovenblad. Ook zien we ovale of schijfvormig betonlook meubels op de markt komen. Als beton gecombineerd wordt met andere materialen, dan zijn dat andere stevige no-nonsense materialen zoals zwaar hout, blank metaal, of zwaar kunststof. Die zijn bijna altijd recht, hoekig, en egaal gekleurd. Een betonnen tafel heeft soms een creatieve vormgeving, maar zelden overbodige rondingen of versieringen. Het is een solide en enorm praktisch industrieel meubel, zonder toeters en bellen.


Wat voor andere betonlook meubels zijn er op de markt?

Meer soorten dan je waarschijnlijk denkt. Vroeger werd beton alleen gebruikt voor salontafels en wandtafels. In de loop van de jaren zijn daar originele nieuwe industriële soorten meubilair bijgekomen. Een eettafel of vergadertafel van beton is een echte blikvanger van de ruimte waar hij in staat. Betonnen dressoirs geven de indruk dat een hele wand van steen is gemaakt. Voor de keuken zijn er aanrechtbladen, kookeilanden en keukenkasten van beton. En zelfs betonlook tv-meubels, soms makkelijk verrijdbaar, vind je in steeds meer huizen terug. Badkamermeubels zijn de laatste toevoeging aan dit mooie assortiment. Door de populariteit van dit powermateriaal komen er elk jaar nog nieuwe bewerkingen bij. Blader door de producten heen om een beeld te krijgen van de veelzijdigheid van beton.


Hoe wordt een betonlook salontafel blok precies gemaakt?

De industriële betonnen industriële meubels maken die door hoge kwaliteit beton ciré te stucen en netjes af te werken. Het beton wordt vaak in meerdere lagen opgebouwd, met telkens voldoende droogtijd. Zo ontstaat er een salontafel blok dat heel sterk is. De laatste laag beton wordt vervolgens opgeschuurd en voorzien van een aantrekkelijke waterafstotende coating. Betonlook meubelen worden iets anders gemaakt – de kern van deze objecten wordt uit hout gebouwd. Daarover heen komen meerdere lagen beton ciré in de gewenste kleur. Ook betonlook meubels worden met finesse egaal opgeschuurd en krijgen een coating waardoor ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik.


In welke woningstijl komt een salontafel blok tot zijn recht?

Salontafel Blok WoonkamerWaarschijnlijk kan je zelf prima beoordelen of een betonlook tafel van beton goed zou staan in jouw huis. Bedenk daarbij dat je echt geen woning hoeft te hebben met kale bakstenen wanden of steigerhouten vloer. Ook in een huis met moderne of klassieke inrichting komt beton uitstekend uit de verf. De robuuste en steenachtige look geeft een heel speciaal contrast in kamers die verder lichter en verfijnder zijn. En als je iemand bent die liefst een bonte verzameling van materialen en soorten meubels bij elkaar zet, dan mag een salontafel van beton absoluut niet in je huis ontbreken.


Wat kost een salontafel blok?

Behalve de sterkte van beton is de goede prijs ervan nog een voordeel. Beton wordt niet gebruikt in de wegen- en woningbouw omdat het zo duur is! Beton ciré is een verfijnde betonsoort die zorgvuldig wordt afgewerkt, dus is een salontafel blok wel iets duurder dan een object van industrieel beton. Al vanaf prijzen onder de honderd euro kan je een bijzettafeltje van beton kopen. Salontafels zijn iets duurder – maar onder de tweehonderd euro heb je vaak al een slijtvast betonlook salontafel. Vanaf deze prijsstelling maakt vooral het gebruikte betonvolume het verschil. Een groot dressoir kan meerdere honderden euro’s tot duizend euro kosten, afhankelijk van het formaat. Dit is nog steeds veel waar voor je geld – en bovendien koop je hiermee een meubelstuk dat ongekend duurzaam is.


Wat voor stoelen en banken passen bij betonlook meubels?

Ook hier is jouw creativiteit weer de limiet. Industriële betonlook meubels zijn tijdloos en kunnen goed gecombineerd worden met moderne, vintage, rustieke stoelen, banken en andere zitmeubels. In veel webwinkels kan je industriële stoelen, fauteuils en/of banken kopen. Die zijn gemaakt van hout, metaal, leer of andere robuuste materialen. Maar natuurlijk ben je vrij om je nieuwe betonnen salontafel blok tussen rieten, lichte houten of kunststof design stoelen te zetten. En het zware gesteente steekt prachtige af bij comfortabele, felgekleurde stoffen meubelen. Blader door het assortiment en beeld het je in – beton is bijna altijd een prachtige keuze.

Join the conversation

SHOPPING BAG 0