BETONLOOK BLOG

Blogs

Welke verschillende dakplaten zijn er?

Het hebben van goede dakbedekking is van groot belang. Maar wat zijn dan precies de voordelen? En welke opties heb je als je gaat voor dakbedekking. In dit artikel gaan we je daar op de hoogte van stellen. Ben je dus van plan om binnenkort dakbedekking aan te gaan schaffen, dan is het absoluut handig om hier meer over te weten. Al benieuwd? Lees dan absoluut verder. Het zal je verbazen dat er toch redelijk wat verschillende opties zijn als het gaat om dakplaten.

 

Op maat

Wat je vaak goed kunt doen is je dakbedekking op maat bestellen. Dit is voordelig, want je weet dan gelijk dat het goed zit. Ook kun je dit makkelijk laten doen voor alle soorten dakpanelen en dakprofielen. Het advies is dan ook om voor een dakprofiel op maat te gaan, je hebt er namelijk veel profijt van.

 

Sandwichpanelen

Het eerste type dakbedekking die we gaan behandelen is de sandwichplaat. Maar wat zijn dit precies? Het zijn panelen met een lange levensduur en zijn van lichtgewicht. Daarnaast zijn het platen die tegen een stootje kunnen, ze kunnen dus wel tegen een zomerstorm.  Een ander voordeel is dat ze makkelijk te monteren zijn en je dus weinig gedoe hebt bij onderhoud en de installatie. Deze platen hebben een vulling van polyisocyanuraat. Deze coating is brandbestendig en is bestand tegen agressieve dampen. Het voordeel van deze platen is dat de coating een goede isolerende werking heeft.

 

Dakpanplaten

Wil je een meer esthetische oplossing? Dan kun je denken aan dakpanplaten. Deze soorten hebben wat weg van traditionele dakbedekking; individuele dakpannen. Dit ziet er simpelweg erg goed uit op je dak. Deze kun je bovendien ook bestellen met isolerende coating waardoor het ook de kou buitenhoudt en de warmte binnenhoudt. Wat voor coating geschikt is voor jou kun je zelf bepalen.

 

Traditionele golfplaat

De meeste mensen zijn wel bekend met de traditionele golfplaat. Deze dakplaten zijn relatief laag maar voeren het water wel goed af. Je kunt ervoor kiezen deze dakplaten op het dak van je loods te leggen of te laten leggen op je woning. Dat maakt ze erg divers. Het is daarnaast ook mogelijk om te gaan voor licht-doorlatende panelen; een erg fijn detail. Daar bovenop is er ook nog eens de optie om een anti-condens vilt aan te brengen. Een golfplaat is dus enorm veelzijdig en is om die reden voor veel mensen een favoriet.

SHOPPING BAG 0