BETONLOOK BLOG

Blogs

Zwarte eettafels voor een moderne look

Zwarte eettafel betonlookEettafels zijn er natuurlijk in verschillende materialen en en kleuren. Maar dat is niet altijd zo geweest. Traditioneel is de eettafel rechthoekig en van hout en dat is vele eeuwen zo geweest. In zeer rijke milieus kwamen ook wel marmer en andere soorten steen voor. Maar bij het gemiddelde gezin was de tafel eigenlijk altijd gewoon van hout, al dan niet van mooie houtsoorten, zoals teak, glad geschuurd en gelakt of gewoon ruw.

Maar in de loop der jaren is in de twintigste eeuw daar verandering in gekomen: Na het hout kwamen er tafels van (draad)glas, van kunststof en van metaal. Hierdoor kon de eettafel opeens meer worden dan alleen een functioneel artikel, zuiver bedoeld om aan te eten, een spelletje te doen of aan te werken.

Vanaf de twintigste eeuw: allerlei kleuren voor de tafel

De tafels kregen allerlei kleuren en waren dus niet meer altijd bruin. Toch is niet elke kleur populair geworden en dat is ook wel logisch. Een eettafel is een meubel met een groot oppervlak en dus opvallend in het interieur. Als die tafel dan rood of paars is, is dat wel een erg bepalend element in de kamer, waar je misschien snel genoeg van krijgt. Dan is een wat neutralere kleur een beter idee.

Zwarte eettafels zijn al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw onafgebroken flink populair. Dat is ook geen wonder, want zwarte tafels zijn neutraal maar geven toch een stevig statement af. In een licht interieur kan zo’n tafel zorgen voor het nodige contrast.

Zwarte betonlook eettafels

Een nieuwere ontwikkeling is de betonlook. Deze stoere look heeft zich een plek verworven in veel huizen tegenwoordig. En die gave betonlook is er niet alleen in grijs maar ook in een zwarte uitvoering. Daarmee krijg je een combinatie van de strakke, moderne stijl, die een zwarte tafel uitstraalt, met het robuuste en industriële van het beton. Zwarte betonlook eettafels zijn er in verschillende vormen, zoals rechthoekig of rond.


Een aankoop van blijvende waarde

Zoek je naar een aankoop van blijvende waarde, waar je decennia lang plezier van hebt? Zwarte salontafels en zwarte eettafels zijn een goede aankoop, omdat je ze, ook als je interieur verandert, kunt blijven gebruiken. Ze staan immers mooi in een design interieur met vormgeving als uitgangspunt en misschien een minimalistische outlook.

Maar ze staat ook prachtig in een Boho huis, als tegenwicht ten opzichte van de veelheid aan kussens, tapijten en drukke prints. Als het gaat om salontafels kan het gaan om zwarte ovale tafels en om
zwarte vierkante tafels.


De ovale tafel als eyecatcher in je woonkamer

Zwarte eettafel ovaal betonlook

Een ovale tafel zie je niet zo vaak, maar het is een mooi model als de rest van je meubilair hoekig is. Bijvoorbeeld een zwarte betonlook eettafel. Het geeft dan een goede balans tussen rechte en gekromde lijnen. Bijkomende voordelen: je kunt je been niet tegen een punt van de tafel stoten en je kunt meer stoelen eromheen plaatsen! Met een bijpassende ronde salontafel maak je er een mooi geheel van. Een ronde salontafel kan ofwel één groot model zijn of een paar kleine tafeltjes.


Zwart is altijd goed

Ook als lage tafel is zwart altijd goed, omdat je decoratie er mooi op uitkomt, welke kleuren je ook gebruikt. Bij een minimalistische inrichting, waarbij de tafel leeg blijft, is het vanzelfsprekend ook prachtig. Zwarte salontafels zijn sjiek en stijlvol.

Eettafels zullen meestal rechthoekig van vorm zijn maar er zijn ook zwarte ronde tafels, die het super doen als eettafel. Het samenspel van de ronde vorm en het stoere materiaal is spannend en maakt zo’n tafel extra interessant. Ronde tafels zijn tegenwoordig heel populair. Je zit er gezellig omheen, een ieder op dezelfde afstand van elkaar.

Een zwarte eettafel leent zich net zo goed voor een klassiek diner als elk ander tafel. Je legt er dan natuurlijk een prachtig wit damasten tafelkleed over, met daaronder een molton, als je het helemaal goed wilt doen.

Heb je een keer genoeg van zwart…

Heb je een keer genoeg van zwart: een tafelkleed kan jouw zwarte tafel, ook als je geen dinertje geeft, af en toe een andere look geven. Het zou zomaar kunnen dat je een dagje geen zin hebt in zwart en dan los je dat zo op. Maar over het algemeen zul je merken dat de zwarte tafel prachtig stand houdt in verschillende situaties en in combinatie met moderne, klassieke en kleurrijke meubelen.
Ben je dus op zoek naar een stijlvolle aanvulling voor je woonkamer of eetkamer? Kies dan voor één van de fraaie zwarte eettafels en salontafels.

Een zwarte tafel voor jouw woonkamer?

Kijk dan op de website van Tafel Gigant die niet doorsnee zwarte tafels heeft, maar bijzonder mooie betonlook tafels in diverse kleuren en maten. De tafels zijn ambachtelijk vervaardigd en kunnen ook volledig op maat vervaardigd worden. Ze hebben ook een speciale donker zwarte kleur wat bij andere partijen niet te verkrijgen is.
Wie weet zit er iets leuks bij waar je naar op zoek bent.

Klik hier om naar de website van Tafel Gigant te gaan.

Veel plezier!

SHOPPING BAG 0