BETONLOOK BLOG

Blogs

Onderhouden van Beton Ciré specifiek voor tafels

Betonlook tafels bieden een natuurlijke en huiselijke sfeer. Het materiaal is krasbestendig, modern, voegloos en biedt daarmee een uniek karakter aan meubelen. Het materiaal is daarnaast watervast en vloeistofdicht waardoor het materiaal uitstekend bestand is tegen een vochtige omgeving. Het goed onderhouden van je Beton Ciré meubelen is echter wel van belang om zo lang mogelijk van de meubels te blijven genieten. Hoe je dit het best kunt doen lees je in de onderstaande tekst.

Wat is Beton Ciré en hoe wordt het toegepast op tafels?
Beton Ciré is een materiaalsoort dat is samengesteld uit kiezelstenen, zand en hars. Op het eerste gezicht lijkt Beton Ciré op normaal beton. Zo heeft Beton Ciré net als normaal beton kleine vegen, putjes en oneffenheden. Het is dan ook een echte betonsoort, maar is uniek in zijn soort.

Beton Ciré heeft een unieke structuur doordat het door schuring is samengesteld uit gewreven en gewaxt beton en onderscheid het zich van normaal beton door het lichte gewicht. Beton Ciré is een stuk lichter dan normaal beton waardoor het uitermate geschikt is als materiaal voor tal van toepassingen. Ook voor meubelen is het materiaal een geliefde keus.

Beton Ciré meubelen zijn eenvoudig te verplaatsen en bieden de stevigheid en strakke uitstraling dat we van normaal beton kennen. Het Beton Ciré is dus een stuk praktischer en eenvoudiger in gebruik dan normaal beton. Een groot voordeel van het materiaal is daarnaast ook dat het materiaal eenvoudig te onderhouden is. Beton Ciré onderhoud is echter zeer belangrijk en zorgt ervoor dat je langdurig van jouw meubelen kunt blijven genieten.

Beton Ciré meubelen zijn daarnaast verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een ruim assortiment aan stijlvolle betonlook eettafels, salontafels en tv meubels. Elk van deze meubelen dienen zorgvuldig onderhouden te worden om de kwaliteit te waarborgen.

Beton Ciré tafel schoonmaken
Net als alle andere soorten meubelen dienen Beton Ciré tafels regelmatig schoongemaakt te worden. Door de tafels regelmatig schoon te maken zorg je ervoor dat de meubelen langer mee gaan en er daarnaast keurig uitzien. Om dit zorgvuldig te doen zijn er enkele zaken waarmee je rekening dient te houden.

Het is belangrijk om geen scherpe of grove voorwerpen te gebruiken voor het schoonmaken van Beton Ciré. Gebruik dus geen schuursponsjes of andere voorwerpen om vlekken te verwijderen. Om een betonlook tafel schoon te maken kun je het beste gebruik maken van een zachte licht vochtige doek. Vaak is het al voldoende om slechts water te gebruiken om het Beton Ciré schoon te maken.

Indien je toch graag gebruik wilt maken van een schoonmaakmiddelen, kun je het beste kiezen voor een middel dat geen zuren bevat, dit kan namelijk tot vlekken lijden en het beton aantasten. Zuren kunnen leiden tot onherstelbare beschadiging aan het betonoppervlak. Vermijd dus producten zoals antikalk-middelen, (schoonmaak-)azijn, zoutzuur, wijn, citroensap of sinaasappelsap. Gebruik bij voorkeur een natuurlijk schoonmaakproduct, zoals Ecover, dat naast reinigende componenten ook een beschermende werking biedt.

Vermijd daarnaast agressieve (schoonmaak-)middelen, zoals chloor of ammonia, en verwijder, indien het betonoppervlak in contact is geweest met deze middelen, direct het oppervlak grondig met water. Ook is het belangrijk om contact met warme voorwerpen te vermijden en geen hete kopjes op het beton te plaatsen. Hierdoor kunnen kringen ontstaan en kan de kwaliteit van het oppervlakte afnemen.

Beton Ciré onderhouden
Naast een regelmatige poetsbeurt, is het belangijk om de betonlook meubelen goed te beschermen en te onderhouden. Hiermee blijft de kwaliteit van de meubelen gewaarborgd en gaan de meubelen langer mee.

Beton Ciré is in principe zeer robuust en duurzaam materiaal, maar dient echter wel goed onderhouden te worden. Je kunt de meubelen het beste beschermen met een waterafstotende laag. Hiermee voorkom je dat vettige en vochtige plekken zich minder snel in de meubelen zullen trekken. Breng direct na aankoop een waterafstotende laag aan en herhaal dit proces indien het materiaal meerdere keren in aanraking is geweest met water. De kwaliteit van de beschermingslaag kan hierdoor namelijk afgenomen zijn.

Naast het aanbrengen van een waterafstotende laag kun je ook je betonlook meubel beschermen door een laag onderhoudsolie aan te brengen. Hier zijn speciale oliën voor verkrijgbaar die zich goed hechten aan het materiaal en zorgen voor een goede bescherming.
Met een laag onderhoudsolie zorg je ervoor dat de lagen van het beton minder snel zullen verslijten. De olie is eenvoudig aan te brengen en dient enige tijd in te trekken voor een effectief resultaat. Voor een optimaal en efficiënt resultaat is het aan te raden om de laag tweemaal aan te brengen en dit proces jaarlijks, of zelfs meerdere keren per jaar te herhalen. Breng de olie aan doormiddel van draaiende bewegingen.

Voordat je de meubelen weer gebruikt is het belangrijk dat ze volledig droog zijn en dat de olie goed in het materiaal is getrokken. Het kan zijn dat de meubelen, ondanks het aanbrengen van de waterafstotende laag en de beschermende onderhoudsolie, op den duur licht verkleuren. Dit is normaal en lastig te voorkomen.

Onderhouden van specifieke meubelen
De meubelen van beton ciré zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn daarom bestand tegen tal van omstandigheden. Echter dienen de meubelen zorgvuldig onderhouden te worden om de kwaliteit zo lang mogelijk te waarborgen. Bekijk de onderstaande meubelen en kijk hoe je het best voor deze meubelstukken kunt zorgen.

Betonlook salontafel
Met een betonlook salontafel zorg je voor een prachtige verschijning in elke woonkamer. De betonlook tafels zijn beschikbaar in diverse kleuren en afmetingen en passen daarmee binnen elk interieur.

Om zo lang mogelijk van jouw beton ciré meubelen te genieten is het belangrijk om het materiaal zorgvuldig te onderhouden. Een salontafel krijgt vaak heel wat te voorduren. Een zorgvuldige beton Ciré onderhoud voor een salontafel is dan ook belangrijk.
Dit kun je het beste doen door direct vocht te verwijderen om inwerking te voorkomen. Ook is het belangrijk om vuil direct te verwijderen en scherpe voorwerpen niet op het oppervlakte te plaatsen om daarmee eventuele krasvorming te voorkomen.

Betonlook eettafel
De betonlook eettafels zijn voorzien van meerdere lagen beton ciré en bieden daarmee een uitstekende en duurzame kwaliteit. De tafels zijn beschikbaar in verschillende formaten en kleuren. Daarnaast is het mogelijk om een eettafel van beton ciré op maat te laten maken. Hoewel de tafels van uitstekende kwaliteit zijn is een goed beton Ciré onderhoud van belang.

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Zodra je knoeit tijden het eten is het belangrijk om je Betonlook eettafel direct schoon te maken om daarmee te voorkomen dat eventueel vuil en vocht in het beton intrekt. Weest daarnaast voorzichtig met hete dranken en andere hete voorwerpen. Gebruik hier altijd een onderzetter voor. Je kunt het beste een betonlook salontafel onderhouden door de tafel in te vetten met een beschermende laag. Gezien een eettafel vaak gebruikt wordt is het aan te raden dit proces regelmatig te herhalen.

Betonlook TV meubel
Op zoek naar een stijlvol en modern tv meubel van betonlook? Bekijk dan de diverse tv meubelen en kies voor kwaliteit en duurzaamheid.

Ook een tv meubel van beton ciré dien je regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Beton Ciré onderhoud komt vaak neer op slechts het afnemen van stof en vuil doormiddel van een licht vochtige doek. Hiermee voorkom je dat vuil zich in het beton trekt en dat vlekken verwijderd kunnen worden. Zorg er daarnaast voor dat je het betonlook tv meubel regelmatig schoonmaakt en beschermt met een beschermingslaag. Plaats geen scherpe of grove voorwerpen op het tv meubel en voorkom hiermee dat er eventuele klassen op het oppervlakte ontstaan.

Join the conversation

SHOPPING BAG 0