BETONLOOK BLOG

Uncategorized

Welke gordijn past het beste in de keuken?

Gordijnen bieden de beste oplossing voor privacy in huis zo ook in de keuken. Vanwege de functie van de ruimte zijn er aantal extra punten waarmee je rekening moet houden.

Gordijnen in de keuken naast het mooie aspect van gordijnen, zijn ze enorm praktisch. De keuken is een plek waarop vol wordt geleefd . of je uitgebreide maaltijd kookt of een eitje bakt, het is onvermijdelijk dat er kleine vlekken op komen. Je hebt snel te maken met stoom, vet, vuil en vocht.

Daarom is het kiezen van gordijnen die bestendig zijn tegen deze omstandigheden van belang is.

Gordijnen in de keuken moeten vochtbestendig  en makkelijk schoon te maken zijn.

Ook moeten zij geschikt zijn voor alle soort ramen, dus op maat gemaakt gordijn zou de beste keuze zijn.

Verschillende mogelijkheden

Er bestaan ondertussen veel mogelijkheden voor in de keuken. Gordijnen kunnen bij het keukenraam of bij de keukendeur hangen. Afhankelijk van je situatie is er altijd wel een geschikte oplossing te vinden. Zie website van raamdecoratie specialist.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten, aluminium, hout en PVC. Beiden zijn makkelijk af te stoffen. Alleen moet je bij hout opletten dat je een droge doek gebruikt. Houten jaloezieën zijn niet bestendig tegen water, daarom ook af te raden om deze dichtbij een kraan te plaatsen. Daarnaast kunnen deze niet geplaatst worden bij draai en kiepramen. Bij aluminium en PVC kun je een licht vochtige doek gebruiken. Ook aluminium en PVC jaloezieën geschikt voor draai en kiepramen.  De jaloezieën kun je kantelen zodat het licht gefilterd wordt. Bekijk hier alle soort jaloezieën.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een goede keuze voor in de keuken vanwege de eenvoudigheid. Een rolgordijn bestaat uit de twee stoflagen die langs elkaar kunnen worden bewegen. De ene laag is transport, de andere niet. Zo kun je zelf eenvoudig de lichtinval en de privacy in huis bepalen.

Je kunt uit verschillende soorten kiezen zoals transparant, luchtdoorlatend of verduisterend. Als je overdag geen inkijk wil met een licht doorlatend gordijn en het zonlicht in de avond tegen wil houden met een verduisterend gordijn, kun je kiezen voor een duo rolgordijn.

Je kan ook kiezen voor elektrische rolgordijnen deze kan bediend worden met afstandsbediening waardoor geen keurden nodig zijn.

Een rolgordijn is er in verschillende kleuren en motieven. Wel is het gevoeliger voor vlekken.

Met name de fijngeweven en effen stoffen zijn de vlekken al snel zichtbaar. Deze kun je verwijderen met lichtvochtige doek. Meer informatie over gordijnen zie op de website van rolgordijnenexpert

Vouwgordijnen

Houd je van een warme landelijke sfeer? Dan zijn vouwgordijnen iets voor jou. De stoffen gordijnen zijn niet alleen mooi, maar ook heel praktisch, doordat de stof zich netjes opvouwt, is hij makkelijk op te halen en te laten zakken. Vouwgordijnen zijn ook heel makkelijk om schoon te maken. doordat het met klittenband vast zit aam het systeem, kan deze er makkelijker af worden gehaald en uitgewassen worden.

De vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten stoffen en kleuren. De stof kan hierbij transparant, luchtdoorlatend of verduisterend zijn. En bestuurd worden door een afstandsbediening. Het enige nadeel is dat niet geschikt voor draai en kiepramen.

Interesse in keuken raamdecoratie of andere raam decoratie check website van specialist van raam decoratie.

Interesse in keuken raamdecoratie of andere raamdecoratie klik hier

SHOPPING BAG 0