BETONLOOK BLOG

Uncategorized

Welke werkschoenen heb ik nodig?

In veel beroepen en functies veiligheidsschoenen worden gedragen. Werkschoenen zijn in verschillende soorten, met diverse functies en iedereen is wel bekend met werkschoenen met stalen neus. Er zijn echter ook werkschoenen die beschermen tegen vloeistof of werkschoenen met een antislipzool. Daarom welke werkschoenen je nodig hebt hangt af welke werkzaamheden je doet en de bijbehorende  risico’s. hierbij een overzicht van alle werkschoenen die er zijn per normering.

Welke werkschoen voor welke branche?

In verschillend branches wordt iets anders verstaan onder veiligheidsschoenen . zo een bouwvakker bij een veiligheidsschoenen vaak denken aan werkschoen met een stallen neus om te beschermen bij een val van een zware object maar ober of serveerster in de horeca denkt weer aan antislip veiligheidsschoenen, zodat ze niet uitglijdt in een gladde werkvloer. Een laborant heeft weer behoeft aan waterdicht werkschoenen die beschermen tegen vloeistoffen, dus welke werkschoenen je nodig hebt afhankelijk van je branche waar je werkt en bescherming die je nodig hebt.

Soort veiligheidsschoenen.

Veiligheidsschoenen  kan je verdelen in onder verschillende veiligheid klasse. Dit kan je bepalen welke veiligheidsschoenen je nodig hebt. Voor iedere beroep zijn er weer andere veiligheidsschoenen verplicht. Hieronder staan de veiligheidklassen  omschreven zodat je beter weet wat voor werkschoenen je nodig hebt.

  • S1 veiligheidsschoenen zijn de werkschoenen antistatisch en nemen energie op in de hak en hebben harde veiligheid neus. Veiligheidsschoenen S1 zorgt ervoor dat je tenen beschermd worden. Let op! Werkschoen die voldoen aan de S1 veiligheidsnorm zijn geschikt voor een droge omgeving. S1 veiligheidsschoenen zijn geschikt voor in de Retail/winkel, magazijn/logistiek en in de transport.
  • S1P veiligheidsschoenen hebben net als S1 – veiligheidsschoen een stalenneus. Maar ook nog veiligheidszool. S1P veiligheidsschoenen nemen energie op in de hak en zijn niet geschikt voor een werkomgeving die nat of vochtig worden. Verder S1P veiligheidsschoenen zijn antistatisch en zijn geschikt in voor in de magazijn/logistiek en transport.
  • S2 veiligheidsschoenen zijn het zelfde als S1, maar daarnaast hebben zij een verhoogde weerstand tegen het binnendringende van water. Deze veiligheidsschoenen dus wel geschikt in vochtige omstandigheden zoals in buiten en in voeding industrie, ook S2 veiligheidsschoenen geschikt in magazijn/logistiek, transport en in auto branche.
  • S3 veiligheidsschoenen zijn een combinatie van S1P en S2 werkschoenen. Deze veiligheidsschoenen hebben veiligheidsneus en zool en zijn waterbestendig. S3 werkschoenen worden het meeste gebruikt en besteld omdat ze geschikt zijn voor vele werkomstandigheden zoals in magazijn/ logistiek, transport in autobranche en bouw
  • S4 veiligheidsschoenen zijn weer het zelfde als S1 werkschoenen maar deze werkschoenen of laarzen zijn gemaakt van kunststof materialen, PU of ruber en zijn daardoor waterdicht. S4 veiligheidsschoenen zijn geschikt voor in de agrarische sector.
  • S5 werkschoenen zijn het meeste veiligste. Zij zijn hetzelfde als S4 werkschoenen, maar hebben ook tussenzool en een antislipprofiel. Ze zijn geschikt voor in de bouw afhankelijk van de functie/ en beroep kan de normering verschillen. Vraag hiernaar bij de werkgever.

Voor meer informatie klik hier

SHOPPING BAG 0